Uzsonnára, reggelire egy bögre tejjel… nehéz ellenállni neki!
Méz vagy cukor helyett ezúttal a baracklekváré az édesítő szerep. Ami ugyebár eléggé cukros. De maga a keksz nem lesz túl édes, így ha gondolod, dobj még hozzá 1 ek porcukrot a tésztához! 😉 A barackhoz pedig kiválóan passzol a mandula is, így az is került bele egy kevés. És az egészséges zabpehely… 🙂 Csak hogy ellensúlyozzuk a cukros lekvárt, tudjátok. 🙂
Hozzávalók
8 dkg zabpehely
4 dkg őrölt mandula
12 dkg liszt1/2 tk szódabikarbóna
csipet só
5 nagy evőkanál baracklekvár
15 dkg margarin
Nem lett roppanós, mint az eredeti zabpelyhes keksz, de az íze nagyon-nagyon finom!
Kekszműhely a Facebook-on is!