Kókusz, házi vaníliás porcukor, sűrített tej. Ennyi csupán a titka ezeknek a finom ropogós kekszeknek, amik nem érték meg a 48 órát nálunk. 🙂 Bár ezt már megszoktam…. 🙂
Hozzávalók
30 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
 5 dkg kukoricaliszt
 (ettől lesz igazán keksz a keksz)
 25 dkg vaj/margarin
 15 dkg porcukor
3 ek házi vaníliás cukor
 csipet só
1 tojássárgája
sűrített tej
A lisztet és a kukoricalisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral és a sóval elkeverjük. Hozzámorzsoljuk a vajat. Beletesszük a kókuszreszeléket, végül a tojássárgájával és némi sűrített tejjel (nem egész fél tubust használtam el) összeállítjuk a tésztát. A sűrített tejet apránként adjuk hozzá, azzal fogjuk beállítani a tészta végső állagát. Összegyúrjuk a tésztát, és fóliába csomagolva fél-1 óra hosszára betesszük a hűtőbe.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (ha ragadna – de nem kéne -, gyúrjatok hozzá még kevés lisztet). Kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Az előmelegített sütőbe tolva kb. 8-10 perc alatt (ne égessük oda) készre sütjük. Fémdobozban tároljuk.
KEKSZMŰHELY A FACEBOOK-ON IS!
HAHOPIHE KONYHÁJA, AHOL MÉG TÖBB RECEPT VÁR ITT: