Rumos-diós keksz

Roppanj rá a rumos-diós kekszrudacskákra, nem fogod megbánni! 😉

Hozzávalók

30 dkg liszt

5 dkg kukoricaliszt

10 dkg darált dió

25 dkg vaj/margarin

15 dkg porcukor

1 cs. vaníliás cukor

csipet só

1 tojás fehérje

2-3 ek rum

A lisztet a kukoricaliszttel, a csipet sóval és a porcukorral elkeverjük. Hozzámorzsoljuk a vajat, ha már morzsalékos, hozzáadjuk a darált diót, a vaníliás cukrot, a tojásfehérjét és annyi rumot, hogy összeálljon a tészta. Összegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval felcsíkozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, olvasztott étcsokival megcsurgathatjuk. A keksz fémdobozban kb. 2 hétig is eláll. 

KEKSZMŰHELY A FACEBOOK-ON!

 

Tovább a blogra »