Kekszműhely

Zserbó keksz

A zserbó az zserbó. Egyedi, és utánozhatatlan. Azonban a zserbó ízvilágát becsempészhetjük más desszertekbe is, mint például ezekbe a kekszekbe itt…

zserbó keksz

Tegnap iszonyú nagy alkotói válság vett rajtam erőt, és nem tudtam, mit kezdjek magammal. Vagyis inkább a kekszemmel. A dió benne volt, és csak vártam valami isteni sugallatot, ami jött is, Anditól. Így készültek el a képen is látható diós, baracklekváros, csokis kekszek. A lekvár miatt nem a szokott roppanósság fog minket rabul ejteni, sokkal inkább az ízvilág. A keksz így is teljesen jó állagú, harapható, enyhén morzsálódós, méltó helye lesz a kekszes dobozunkban, illetve a tányérunkon.

Hozzávalók
30 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
8-10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
csipet só
12,5 dkg vaj/margarin
1 M-es tojás sárgája
3 nagy evőkanál sűrű baracklekvár
10 dkg étcsokoládé

 A liszt(ek)et a darált dióval, a porcukorral és a sóval elkeverjük. Alaposan elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük az apróra vágott étcsokit, a tojás sárgáját és a lekvárt, és összeállítjuk a tésztát. Fontos, hogy ne ragadjon a tészta, ha szükséges, még lisztet adjunk hozzá, de a fenti hozzávalókból nagyjából össze kell álljon, ezt azért mondom, mert én kevesebb liszttel futottam neki, és a pótlásokkal jött ki a fent leírt mennyiség. Ha kész, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe a tésztát legalább 1 órácskára. Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra, lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, és szaggassuk a kívánt méretre, formára. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és kb. 12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd légmentes dobozkába zárjuk el.

KEKSZMŰHELY A FACEBOOK-ON!

kekszmuhelyfejlec_2

MÉG TÖBB RECEPT (NEM CSAK KEKSZ) ITT:

nagylogo

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Andrea Megyeri says:

    Szia így ismeretlenül! 🙂 Tegnap elkészítettem a kekszet. Annyi volt a különbség, hogy a diót, cukrot és a tábla csokit beledobtam a késes robotgépbe és apróra daráltam. A többi ugyanaz. 170 fok 10 perc légkeverés, középső rács. Tökéletes, formatartó, isteni finom, puha, de ropogós zserbó ízű kekszek lett. Életem legfinomabb keksze eddig. Nagyon örülök, hogy Rád találtam és köszönöm, hogy megosztod velünk a receptjeidet! További kellemes sütogetést kívánok! Ja és ne hagyd abba, mert látom régen írtál, pedig nagyon jó a stílusod. Üdv. Andi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!