Kekszműhely

Zserbó keksz

A zserbó az zserbó. Egyedi, és utánozhatatlan. Azonban a zserbó ízvilágát becsempészhetjük más desszertekbe is, mint például ezekbe a kekszekbe itt…

zserbó keksz

Tegnap iszonyú nagy alkotói válság vett rajtam erőt, és nem tudtam, mit kezdjek magammal. Vagyis inkább a kekszemmel. A dió benne volt, és csak vártam valami isteni sugallatot, ami jött is, Anditól. Így készültek el a képen is látható diós, baracklekváros, csokis kekszek. A lekvár miatt nem a szokott roppanósság fog minket rabul ejteni, sokkal inkább az ízvilág. A keksz így is teljesen jó állagú, harapható, enyhén morzsálódós, méltó helye lesz a kekszes dobozunkban, illetve a tányérunkon.

Hozzávalók
30 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
8-10 dkg darált dió
10 dkg porcukor
csipet só
12,5 dkg vaj/margarin
1 M-es tojás sárgája
3 nagy evőkanál sűrű baracklekvár
10 dkg étcsokoládé

 A liszt(ek)et a darált dióval, a porcukorral és a sóval elkeverjük. Alaposan elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzákeverjük az apróra vágott étcsokit, a tojás sárgáját és a lekvárt, és összeállítjuk a tésztát. Fontos, hogy ne ragadjon a tészta, ha szükséges, még lisztet adjunk hozzá, de a fenti hozzávalókból nagyjából össze kell álljon, ezt azért mondom, mert én kevesebb liszttel futottam neki, és a pótlásokkal jött ki a fent leírt mennyiség. Ha kész, csomagoljuk fóliába, és tegyük hűtőbe a tésztát legalább 1 órácskára. Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra, lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, és szaggassuk a kívánt méretre, formára. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és kb. 12 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd légmentes dobozkába zárjuk el.

KEKSZMŰHELY A FACEBOOK-ON!

kekszmuhelyfejlec_2

MÉG TÖBB RECEPT (NEM CSAK KEKSZ) ITT:

nagylogo

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!