Kevés gyerek (és felnőtt) tud ellenállni ezeknek a roppant finom kekszeknek, melyeknek a tésztája jócskán tartalmaz mogyorókrémet.
Készíthetitek házi mogyorókrémmel, vagy bolti Nutellával, a végeredmény egyaránt szuper lesz! Gyerekzsúrokra tökéletes, mert garantált lesz a siker, ráadásul ne feledjük, hogy a kekszeket már előre lesüthetjük, és jól záródó dobozban, a család elől gondosan elzárva, több napig is eltarthatók.
Hozzávalók
(kb. 40 db kekszhez)
12 dkg liszt
1/2 kk szódabikarbóna
5 ek méz
10 dkg puha vaj
10 dkg mogyorókrém
A sütőt előmelegítjük 175-180 fokra. A lisztet és a szódabikarbónát összekeverjük. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, a mézet és a mogyorókrémet. Alaposan összedolgozzuk. Ha betesszük a hűtőbe, könnyebb dolgozni vele, de enélkül se lehetetlen. Nem folyós, csak puha szerkezetű tésztát kapunk. Én még dobtam hozzá egy marék zabpelyhet is. Diónyi gombócokat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk őket, a kezünkkel kicsit ellapítjuk. Néhányat megszórtam kókuszreszelékkel. Az előmelegített sütőbe toljuk, és 13-15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a sütőpapíron kihűlni, hogy megszilárduljon. Ropogós, omlós kekszeket fogunk így kapni. Jó sütögetést, vidám ropogtatást! 😉
Kekszműhely a Facebookon is:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: