Sárgabarackos-rozmaringos kekszek

Gyümölcs, és egy igazán karakteres zöld fűszer kekszbe csomagolva…. egy falatnyi mennyország…

Igazán különleges kekszek készültek a minap nálam. Először próbáltam ki a rozmaringot az édes ízekkel párosítani. Óvatos voltam, körültekintő, hogy véletlenül se legyen harsány, és domináns a kekszekben. Szerintem isteni finomak lettek. 🙂

Hozzávalók

35 dkg liszt

5 dkg kukoricaliszt

(ettől lesz igazán keksz a keksz)

25 dkg vaj

15 dkg porcukor

csipet só

2 M-es tojás sárgája

1 tk sütőpor

(elhagyható)

15 dkg aszalt sárgabarack

1-2 tk aprított, friss rozmaringlevél

és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz

A liszteket a sóval, a cukorral elkeverjük. Ha sütőport is használunk, tegyük hozzá, bár én nagyon sokszor nem használom a kekszekhez, és nagyon finom lesz így is. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott sárgabarackot, és a szintén apróra vágott rozmaringot. Konyhagéppel rendelkezők előnyben!!! Én mindent beleszórtam a késes aprítóba, és addig járattam, amíg minden igazán apró nem lett. A barack is, a rozmaring is. Mehet hozzá a vaj. Vagy az aprítóval végeztetjük el ezt is, vagy kézzel hozzámorzsoljuk a lisztes keverékhez. Ha kész, akkor a két tojás sárgájával “összeragasztjuk” a tésztát. Menni fog, csak dolgozzuk meg keményen. 🙂 Ha mégse, akkor pár csepp (tényleg csak csepp) vízzel segítsünk a tésztának, illetve magunknak. Folpackba becsomagoljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni. Úgy fél órácskát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a kekszeket a kívánt formára, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A forró sütőbe toljuk, és nagyjából 10-12 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne kapjon oda a széle, mert a kilógó barack darabok könnyen megégnek. A kekszeket még világos állapotban kell kiszedni, és hagyni, hogy a tepsin kihűljenek. Ha kész, jól záródó dobozkába pakolhatjuk, és dugjuk el a kamra legfelső polcára! 😉

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Kekszműhelyhez Facebook-on is!

Ha pedig szeretnél egyéb ételeket is kipróbálni, a HahoPihe blogon megtalálsz! 😉

Címkék: ,
Tovább a blogra »