Kekszműhely

Citromos-bazsalikomos minikekszek

A bazsalikom a citromot pont ugyanúgy szereti, mint a paradicsomot… 

citromos bazsalikomos keksz

Arra, hogy a citrom és a bazsalikom mennyire tuti páros egy limonádé kapcsán már magam is rájöttem. Sőt az egész család, mert egyszerűen imádjuk. Úgyhogy ezt a párost alkalmaztam ezúttal a kekszekben is. A gyerekek az első tepsit nagyjából 5 perc alatt el is tüntették, ezzel tökéletes visszacsatolást kaptam arról, hogy a keksz kiváló. Próbáljátok ki ti is! A benne lévő zabpehelytől kissé rusztikus a felülete, “karcos” az állaga, de ez minden zabpelyhes keksznél így van. Viszont a zab nagyon értékes, tápanyagokban gazdag növény, így érdemes beiktatni az étrendünkbe.

Hozzávalók
25 dkg vaj
10 dkg őrölt zabpehely
20 dkg liszt
1 citrom leve + héja
6-8 bazsalikomlevél
6-8 ek porcukor
csipetnyi szódabikarbóna
(elhagyható)

A vajat megolvasztottam. A kristálycukrot a bazsalikomlevelekkel porrá őröltem. Ha nincs kávédarálód, akkor vágd nagyon apróra a bazsalikom leveleit, és úgy add a kekszekhez. A vajhoz kevertem a bazsalikomos cukrot, hozzáadtam a citrom reszelt héját, a levét, végül az őrölt zabpelyhet és a szódabikarbónás lisztet. Összekevertem, és hűtőbe tettem. Elég kemény masszát kaptam, amit ezúttal ki tudtam nyújtani lisztezett felületen. (Közben a sütőt melegítsük elő 180 fokra) A legapróbb pogácsaszaggatóval kiszaggattam a mini kekszeket. Közepükre lyukat szúrtam szívószállal, és felsorakoztattam őket a sütőpapírral bélelt tepsire. A 180 fokos sütőbe betoltam, és kb. 12 perc alatt készre sütöttem őket. Várjuk meg míg kihűlnek, utána zárjuk őket fémdobozba, vagy csatos üvegbe. Finom, illatos, a bazsalikomtól különleges!

További kekszeket egyelőre itt találsz:

logohoz

A Kekszműhelynek pedig már van Facebook oldala is, ide kattintva megtalálod:

KEKSZMŰHELY FACEBOOK

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!