Kekszműhely

Marcipános-csokis kekszek

Marcipán… amiben marcipán van, az csak jó lehet. Aki nem így gondolja, az tuti téved. 😀 Gyerekkorom óta marcipán rajongó vagyok, és ez a lelkesedés még mindig tart, és nyilván most már elkísér életem végéig. Ezek a kekszek valami fantasztikusan finomak voltak. A kesernyés étcsoki tökéletes kiegészítője a nagyon édes marcipánnak. És ha ezeket ropogós kekszbe sütjük, akkor nagyon szuper dolgot teszünk.

DSCF6137_3

Hozzávalók
10 dkg marcipán
10 dkg étcsokoládé
5 dkg porcukor
csipet szódabikarbóna
10 dkg margarin/vaj
10-12 dkg liszt

Olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a cukrot, majd tegyük félre, hogy lehűljön. Közben a csokit aprítsuk fel éles késsel, majd a marcipánnal együtt tegyük bele a késes aprítónkba. Ha nincs aprítónk, semmi gond, a marcipánt tegyük kis időre a fagyasztóba, majd nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Ha a cukros margarin már lehűlt, öntsük hozzá a csoki és marcipán darabokat, keverjük el, végül adjuk hozzá a szódabikarbónával elkevert lisztet. Állítsuk össze a masszát, és tegyük kis időre a hűtőbe. (Könnyebb lesz dolgozni vele!) Mikor kivesszük, egy tömör tésztánk lesz, ami egy picit keményebb gyurmához hasonló állagú. Ha hígabb, akkor szükségünk lesz még lisztre. A sütőt melegítsük elő 160-170 fokra, a keksz masszából gyúrjunk apró gombócokat, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire őket kellő távolságban egymástól. Vizes ujjal lapítsuk le őket korongokká, majd toljuk a sütőbe, és nagyjából 8 perc alatt (max. 10) süssük őket meg. Fontos, hogy figyeljünk, mert ha már kezd színt kapni a keksz széle, onnantól nincs megállás. Talán a marcipán az oka, nem tudom, de nekem ezek a kekszek nem bírták a 180 fokos 10 perc sütést (mint az összes többi kekszem), az első adaggal túlsültek :-) Tehát még szép világos formájukban kell kiszedjük. Ehhez van szükség erre a kb. 8-9 percre. Ha kész, kivesszük, és hagyjuk, hogy a tepsin kihűljenek.

Kb. 40 db kekszünk lesz ebből a mennyiségből. Ellenállhatatlanul finom!

KEKSZMŰHELY A FACEBOOK-ON IS!

Ha pedig egyéb recepteket is szívesen olvasnál, várlak a HahoPihe Konyhája oldalon! 😉

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!