Kekszműhely

Sütőtökös Halloween kekszek

Kekszet, vagy csalunk! 🙂

DSCF1117_3

Nem célom vitát szítani abból, hogy jó-e a Halloween, vagy sem, szerintem ezt úgyis mindenki maga dönti el. 🙂 Nálunk az egész dolog kimerül egy tökfaragásban, mert az tényleg TÖK jópofa az ajtó előtt egy mécsessel a közepén. Aztán tavaly már sikerült belecsöppennünk egy Halloween buliba is, úgyhogy bárhogy is legyen, egyre nagyobb teret nyer nálunk is. A gyerekek pedig szeretik a kicsit vicces, vagy ijesztő dolgokat. Értük pedig elég sok mindenre nyitottak vagyunk. 🙂

Az idén felkérést kaptam egy címlapfotózásra. 3 féle ételt kellett készítenem Márton-nap és Halloween témakörben, azonban túllőttem a terven, egyszerűen úgy éreztem muszáj kekszet is készítenem a 3 megtervezett fogás mellé. Így születtek meg a képen látható tallérok pókhálós, pókos és tökös kivitelben.

DSCF1114_2

Keksz alapnak használhattok bármilyen formatartó (térfogatnövelő nélküli) kekszet. Ha mégse tartja, még akkor sincs veszve, mert egy kisebb kör alakú pogácsaszaggatóval egyforma korongokat tudtok formázni. mert itt ugye fontos a látvány most. 😉

Azért leírom nektek ezeknek a sütőtökös kekszeknek is a receptjét, mert hát ha már Halloween, akkor legyen tök a kekszben is. 🙂

Hozzávalók
35 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
2 ek kakaópor
15 dkg sütőtök reszelve
(nyersen)
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
2 kisebb tojássárgája

nutella
fehér burkoló massza
(unidec)
színes marcipán

A liszteket a porcukorral és a kakaóporral elkeverjük. Hozzáadjuk a vajat, és morzsalékosra gyúrjuk az egészet (aprítógéppel gyorsabb és hatékonyabb). Hozzáadjuk az apró lyukú reszelőn lereszelt sütőtököt és a tojássárgákat. Összegyúrjuk. Ha nagyon nem akar összeállni a tészta, nagyon kevés hideg vizet adhatunk hozzá mokkáskanalanként. Ha összeállt, fóliába csomagolva tegyük hűtőbe 1 órára.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A tésztát lisztezett felületen nyújtsuk ki, és szaggassunk korongokat belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és kb. 12 perc alatt készre sütjük.

A tepsin hagyjuk kihűlni. A keksz méretével megegyező kiszúróval szúrjunk ki korongokat a kinyújtott, hófehér burkolómasszából. (Étkezési keményítőt szórva a munkalapra könnyedén tudjuk nyújtani.)

Minden kekszet kenjünk meg nagyon vékonyan nutellával (vagy más “ragasztó” anyaggal), és helyezzük rá a korongokat. Kézzel kicsit igazítsuk meg, ha szükséges.

Marcipánból készítsünk figurákat, és pici vízzel ragasszuk fel a korongokra őket.

Csatlakozz a Kekszműhely Facebook oldalához is, ha van kedved! 🙂

Ha kíváncsi vagy, milyen menüvel készültem a címlapfotózásra, keresd a Küldd el a RECEPTED! magazin novemberi számát az újságárusoknál! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!