Omlós, lágy kekszek, vaníliás pudingporral megbolondítva.
Egy picit talán megtévesztő a cím, mert első hallatra én például azt gondolnám, hogy 2 réteg keksz között bújik meg a puding, de nem, a történet sokkal egyszerűbb. A liszt egy részét képezi a vaníliás pudingpor, ettől picit más szerkezetű lesz a kekszünk, nagyon finom, nagyon omlós, és ízletes. Pluszban tehetünk még bele egy löttyintésnyi vanília kivonatot, esetleg vanília magokat, ezzel csak tovább fokozzuk az élvezetet.
A kekszek roppant mód kapósak nálunk, ezzel se volt másként, a gyerekek imádták minden morzsáját.
Hozzávalók
25 dkg puha margarin/vaj
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
10 dkg vanília ízű pudingpor
(de lehet bármilyen)
Hogy milyen ízű kekszet készítünk, abszolút ránk van bízva, karamell ízzel is szuper lett, de süthettek rózsaszín kekszeket is akár (puncs, eper).
A margarint/vajat megolvasztjuk, ha már nem forró, hozzáadjuk a pudingport, majd a többi hozzávalót is. Jól összegyúrjuk, és hűtőben pihentetjük kb. fél órát, hogy a lágy margarin/vaj összeálljon.
Ezután folyamatosan lisztezett felületen óvatosan kinyújtjuk, és kedvenc szaggatónkkal kiszaggatjuk. Ha nincs kedvünk ezzel pepecselni, az se baj, tépjünk kis gombócokat, tegyük tepsire, a vizes ujjunkkal picit lapítsuk el.
180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig. Ne hagyjuk, hogy a széle barnulni kezdjen, mert akkor már nem lesz annyira finom omlós a keksz, hanem kissé karcosabb, szárazabb.
Karamell ízben ilyen lett:
Jó sütögetést mindenkinek, most az időre se lehet igazán panasz,
úgyhogy kapcsoljátok be bátran a sütőket! 😉
Facebook-on itt találsz, ha keresnél:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: