Roppanj rá a rumos-diós kekszrudacskákra, nem fogod megbánni! 😉
Hozzávalók
30 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
10 dkg darált dió
25 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1 tojás fehérje
2-3 ek rum
A lisztet a kukoricaliszttel, a csipet sóval és a porcukorral elkeverjük. Hozzámorzsoljuk a vajat, ha már morzsalékos, hozzáadjuk a darált diót, a vaníliás cukrot, a tojásfehérjét és annyi rumot, hogy összeálljon a tészta. Összegyúrjuk, fóliába csomagolva fél órára hűtőbe tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval felcsíkozzuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, olvasztott étcsokival megcsurgathatjuk. A keksz fémdobozban kb. 2 hétig is eláll.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: