A keksz nem csak édes lehet, ugye tudjuk? Úgyhogy mutatok egy sósat is…. zabpehellyel, sajttal, finoman….
Hozzávalók
70 gramm margarin
50 gramm reszelt eidami sajt
1 tojás
50 gramm zabpehely
1-1,5 ek tejföl
20 gramm kukoricaliszt
40 gramm fehérliszt
kb. 1 kk só, kevés bors, zöld fűszer
A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A margarint kissé megolvasztottam (mikró), hozzáadtam a reszelt sajtot, egy villával eldolgoztam, hozzá a tojás, a tejföl, majd a zabpehely, a lisztek, só, bors, és némi zöldfűszer. (Én véletlenül kifelejtettem a sütőport, egyáltalán nem okozott kárt a kekszekben, de ha gondoljátok, egy csipetnyit tehettek bele.) Alaposan összedolgoztam, sütőpapírral bélelt tepsire pakoltam a kb. egy teáskanálnyi gombócokat, és villával kilapítottam őket. A forró sütőbe toltam, és kb. 15-18 percig sütöttem. (Figyeljük azért, amikor a széle már szép barna, akkor jó!) Senki ne ijedjen meg, ha sülés közben azt látja, hogy a kekszek habzanak. Fél perccel a sütőből kiemelés után ez a jelenség megszűnik.
Facebook-on ITT találjátok a Kekszműhelyt!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: