Kekszműhely

Egyszerű mandulás kekszek

Éhségűző, roppanós falatok, ezúttal mandulával megbolondítva…
Mi még mindig nagyon szeretjük a kekszeket, a gyerekek gyümölcs, vagy joghurt mellé szívesen fogyasztják uzsonnára, vagy néha csak önmagában. Néha érdemes változtatni, mert én attól érzem jól magam, ha új dolgok születhetnek meg… mert az új dolgokból lesznek blogbejegyzések. Ennek pedig készült egy továbbfejlesztett változata, néhány nap múlva az is felkerül a blogra….

mandulás kekszek

Hozzávalók
35 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
20 dkg szeletelt mandula
25 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
1 tk vanília kivonat vagy 1 vanília rúd belseje
2 M-es tojás sárgája
1 tk sütőpor
és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz

A liszteket a sütőporral, a cukorral, a csipet sóval és a mozsárban összetört mandulával elkeverjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott margarint, és a liszttel morzsásra “gyúrjuk”. Ha van késes aprítónk, elvégzi helyettünk ezt a “maszatolós” munkát. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összeállítjuk a tésztát egy gömböccé. Ha nagyon nem megy, néhány csepp vízzel segítsünk. Csomagoljuk fóliába a tésztát, és pihentessük hűtőben egy fél órát legalább. Lisztezett felületen kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük. Jól záródó dobozban sokáig eláll.

Gyertek Facebook-ra is, a Kekszműhely ott is megtalálható már! 😉

Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!