Kekszműhely

Kókuszos-vaníliás kekszek

Kókusz, házi vaníliás porcukor, sűrített tej. Ennyi csupán a titka ezeknek a finom ropogós kekszeknek, amik nem érték meg a 48 órát nálunk. 🙂 Bár ezt már megszoktam…. 🙂

DSCF7381_3

Hozzávalók
30 dkg liszt
10 dkg kókuszreszelék
5 dkg kukoricaliszt
(ettől lesz igazán keksz a keksz)
25 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
3 ek házi vaníliás cukor
csipet só
1 tojássárgája
sűrített tej

A lisztet és a kukoricalisztet a porcukorral, a vaníliás cukorral és a sóval elkeverjük. Hozzámorzsoljuk a vajat. Beletesszük a kókuszreszeléket, végül a tojássárgájával és némi sűrített tejjel (nem egész fél tubust használtam el) összeállítjuk a tésztát. A sűrített tejet apránként adjuk hozzá, azzal fogjuk beállítani a tészta végső állagát. Összegyúrjuk a tésztát, és fóliába csomagolva fél-1 óra hosszára betesszük a hűtőbe.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk (ha ragadna – de nem kéne -, gyúrjatok hozzá még kevés lisztet). Kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. Az előmelegített sütőbe tolva kb. 8-10 perc alatt (ne égessük oda) készre sütjük. Fémdobozban tároljuk.

KEKSZMŰHELY A FACEBOOK-ON IS!

kekszmuhelyfejlec1.jpg

HAHOPIHE KONYHÁJA, AHOL MÉG TÖBB RECEPT VÁR ITT:

nagylogo

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Zsuzsanna Lukács says:

    Sütipecsétet lehet használni ennél a keksznél vagy a kókuszdarabok miatt nem érvényesülne a minta? Köszi

  2. Kekszműhely says:

    Kedves Zsuzsa. A kekszet bátran készítsd el csak sima liszttel is, kicsit más lesz a textúrája, de nem lesz rossz 😉 Nekem sincs mindig itthon kukoricaliszt, és akkor csak sima lisztet használok. Jó sütögetést! 😉

  3. Zsuzsanna Lukács says:

    Ha kukoricaliszt helyett sima lisztet használok az sokat ront a keksz állagán? És ugyanennyit kell bele tenni a sima lisztből is? Köszi


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!