Roppanós, csokis és kókuszos. Azt hiszem minden benne van ebben a mondatban, aminek benne kell lennie. 🙂
Múlt héten benyelt a család valami vírust, amit az egyik gyerek hozott haza az oviból. És ahogy a nagykönyvben meg van írva, szépen sorban áldozatul estünk neki mind. Először a tesó, akinek így veszélybe került az övvizsgája, de iszonyú nagy akaratereje volt, és megcsinálta a vizsgát, igaz nem pont úgy, ahogy ő szerette volna, de megcsinálta, és megkapta a sárga övet, amire annyira nagyon vágyott. Aztán másnap férj következett, és rá úgy 2 napra én is kidőltem a sorból. De amíg talpon voltam, sütöttem ám, mert a kekszet legalább szívesen ették a gyerekek, és lévén, hogy a ropi hosszú távon elég uncsi, jól is esett nekik. Nem nagyon volt kérdéses, hogy milyen legyen, az étcsokit se ártott valahogy beléjük diktálni, a kókusszal pedig B-et mindig le tudom venni a lábáról. Úgyhogy a kókusszal töltött kekszek helyett most az általatok nagyon is kedvelt csokis keksz alaphoz nyúltam, de ezúttal nem rummal, hanem vaníliával és kókusszal ízesítve. Kapós lett, gyorsan fogyott.
Hozzávalók
30 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
5 dkg kókuszreszelék
15 dkg PORcukor
csipet só
20 dkg vaj/margarin
10 dkg étcsokoládé
1 M-es tojás sárgája
2 tk vanília kivonat
A csoki megolvasztásával kezdjük a mókát, majd tegyük félre, és hagyjuk lehűlni. Közben a liszteket a kókuszreszelékkel, a porcukorral, a csipet sóval elkeverjük, majd hozzámorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk az olvasztott, nem forró csokit, a tojás sárgáját, és a vanília kivonatot, majd összegyúrjuk. Ha nagyon ragad, akkor lisztezzük még. A tésztát fóliába csomagoljuk, és kb. fél órát pihentetjük a hűtőben. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a keksz tésztát kinyújtjuk lisztezett munkafelületen, és a kívánt formájúra szaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, és kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Fém dobozban tárolva sokáig eltartható.
Kekszműhely Facebook oldala:
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: