Kekszműhely

Marcipánnal töltött kekszek

Belül marcipán, a külső részben pedig mandula… tehát duplán ízletes kekszek ezek, próbáljátok ki, nem fogtok csalódni benne!

marcipánnal töltött mandulás keksz

Eredetileg “pucér” mandulás kekszeket terveztem, olyannak, amit láthattatok is a blogon az előző bejegyzésben, ITT. Végül tovább gondoltam a történetet, és a natúr kekszek másik feléből készültek ezek a mennyei falatok… Marcipán imádóknak ez is kötelező darab! 😉

Hozzávalók
35 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
(ettől lesz igazán keksz a keksz)
15 dkg szeletelt mandula
25 dkg vaj/margarin
15 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
csipet só
2 M-es tojás sárgája
1 tk sütőpor
és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz
marcipán

A liszteket a sütőporral, a cukorral, a csipet sóval és a mozsárban összetört mandulával elkeverjük. Hozzáadjuk a kockákra vágott margarint, és a liszttel morzsásra “gyúrjuk”. Ha van késes aprítónk, elvégzi helyettünk ezt a “maszatolós” munkát. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összeállítjuk a tésztát egy gömböccé. Ha nagyon nem megy, néhány csepp vízzel segítsünk. Csomagoljuk fóliába a tésztát, és pihentessük hűtőben egy fél órát legalább. Nyújthatjuk és szaggathatjuk is lisztezett felületen, vagy szimplán kis gombócokat lecsípve vizes ujjainkkal formáljunk korongokat a sütőpapíron. Egy korongra helyezzünk egy kis marcipánt, ezt is terítsük szét rajta, majd fedjük be egy másik korong tésztával.

marcipánnal töltött keksz

A szélét nyomkodjuk össze, és ha fontos a külcsíny, akkor egy picit kisebb pogácsaszaggatóval formázzuk meg. A leesett felesleget hozzágyúrhatjuk a többi tésztához. Folytassuk a műveletet, amíg el nem fogy a tésztánk. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 12 perc alatt süssük készre.

Gyertek, csatlakozzatok a Kekszműhelyhez Facebook-on is ! ITT megtehetitek! (Tetszik + Követés)

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!