Kekszműhely

Sárgabarackos-rozmaringos kekszek

Gyümölcs, és egy igazán karakteres zöld fűszer kekszbe csomagolva…. egy falatnyi mennyország…

Igazán különleges kekszek készültek a minap nálam. Először próbáltam ki a rozmaringot az édes ízekkel párosítani. Óvatos voltam, körültekintő, hogy véletlenül se legyen harsány, és domináns a kekszekben. Szerintem isteni finomak lettek. 🙂

barackos rozmaringos keksz

Hozzávalók
35 dkg liszt
5 dkg kukoricaliszt
(ettől lesz igazán keksz a keksz)
25 dkg vaj
15 dkg porcukor
csipet só
2 M-es tojás sárgája
1 tk sütőpor
(elhagyható)
15 dkg aszalt sárgabarack
1-2 tk aprított, friss rozmaringlevél
és ha nem áll össze a tészta, akkor pár csepp víz

sárgabarack rozmaring keksz

A liszteket a sóval, a cukorral elkeverjük. Ha sütőport is használunk, tegyük hozzá, bár én nagyon sokszor nem használom a kekszekhez, és nagyon finom lesz így is. Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott sárgabarackot, és a szintén apróra vágott rozmaringot. Konyhagéppel rendelkezők előnyben!!! Én mindent beleszórtam a késes aprítóba, és addig járattam, amíg minden igazán apró nem lett. A barack is, a rozmaring is. Mehet hozzá a vaj. Vagy az aprítóval végeztetjük el ezt is, vagy kézzel hozzámorzsoljuk a lisztes keverékhez. Ha kész, akkor a két tojás sárgájával “összeragasztjuk” a tésztát. Menni fog, csak dolgozzuk meg keményen. 🙂 Ha mégse, akkor pár csepp (tényleg csak csepp) vízzel segítsünk a tésztának, illetve magunknak. Folpackba becsomagoljuk, és betesszük a hűtőbe pihenni. Úgy fél órácskát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd lisztezett munkafelületen kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk a kekszeket a kívánt formára, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A forró sütőbe toljuk, és nagyjából 10-12 perc alatt készre sütjük. Vigyázzunk, hogy ne kapjon oda a széle, mert a kilógó barack darabok könnyen megégnek. A kekszeket még világos állapotban kell kiszedni, és hagyni, hogy a tepsin kihűljenek. Ha kész, jól záródó dobozkába pakolhatjuk, és dugjuk el a kamra legfelső polcára! 😉

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a Kekszműhelyhez Facebook-on is!

Ha pedig szeretnél egyéb ételeket is kipróbálni, a HahoPihe blogon megtalálsz! 😉

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. HahoPihe Konyhája says:

    Ennek nagyon örülök 🙂

  2. szikra2012@gmail.com says:

    Elkészítettem a kekszed, és megtörtént a csoda 🙂 A gyerkőcök, akik amúgy finnyásak, egy szó nélkül letoltak egy fél tepsinyit a pocakjukban. És már a kollégáim is rájárnak. Köszi! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!